mandag 7. desember 2009

Uff og uff, stakkars Balder :-(

Hei!

Som noen av dere vet har vi hatt en litt trasig dag her i dag. I morges skjønte jeg fort at noe var galt med Balder. Han kom slepende mot meg med hale og ører hengende - og sammenklistret øye. I går kveld var alt helt fint, bortsett fra at han "klødde" seg over øyet med den ene poten. Siden han ga seg og alt virket normalt ellers, tenkte jeg ikke mer over det da...

I dag var det ikke tvil om at noe var skjedd. Jeg prøvde å sjekke øyet om jeg kunne se noe, men det var omtrent uråd å åpne på det. Balder var tålmodigheten selv når jeg fant frem noen saltvannsdråper. Kanskje jeg kunne skylle vekk om det var noe rusk.

Pasienten med vondt øye til venstre


Vel - det var det ikke. Etter å ha ringt dyrlegen på Tysnes (var bortreist til fredag) kontaktet jeg dyrlegen på Stord. De tenkte kanskje at det kunne være øyekatarr. Magefølelsen sa meg noe annet - for øyekatarr har Balder hatt før. Katherine ble hentet full fart på skolen slik at vi rakk fergen og kom oss til Stord (Når kommer den broen tro?).

Etter en del sjekk og diverse tester viser det seg at noe skarpt har penetrert øyeeplet til godgutten. Pupillen lå "vrengt" i krampe bakover. Pupillen var bitteliten på det vonde øyet. En smertefull og alvorlig tilstand i følge dyrlegen. Som om det ikke er smertefullt nok med et dypt stikk/kutt inn i øyet... Uff, stakkars godgutten! Nei - jeg aner ikke hvordan dette har skjedd. Kankje en katteklo, en torn fra en busk? Aner ikke.

Øyet ble dryppet med Atropine for å se om pupillen ville utvide seg igjen. Hvis ikke hadde nok Balder blitt igjen hos dyrlegen. Han ligger inntil meg i skrivende stund, sukker og ynker seg litt, med snuten oppå foten min. Pupillen er megasvær nå. Noe som medfører ubehag i form av altfor mye lys inn på øyet, men sånn må det være. Pupillen skal sjekkes jevnlig. "Krymper" den må den dryppes med Atropine igjen.

Må nok lage et skjema for medisineringen han skal ha de neste 14 dagene. Det er nemlig ikke småtteri av medisiner han skal ha: Hele 6 forskjellige typer som skal gis i dråpe-, salve og tablettform. Én, tre og fire ganger daglig - alt etter medisintype...

Eget apotek for Balder


Inntil videre skal vi heller ikke leke med Balder om det er fare for at han kan få leken i ansiktet (øyet). Dét skal bli festlig når dopet begynner å virke og han føler seg kvikkere. Islendinger er jo liksom ikke noe særlig lekne av seg... Yeah right :-)

På onsdag skal vi til dyrlegen på kontroll - så får vi ta det fra der og håpe det beste! Nå har jeg store planer om å innta sofaen sammen med Balder og gjøre minst mulig før vi skal i gang med neste økt med medisiner (som skal gis med 5 minutters mellomrom når de gis...)

PS! Gjett hvem som smatt innunder jakken og armen min da han sto på undersøkelsesbordet og dyrlegen kom inn? Han har nok hilst på henne før ja (Flink og grei er hun altså!!!)Vi var skjønt enig om at Balder prøvde seg som struts, hehe

16 kommentarer:

Gry og Millis blogg sa...

Å nei, å nei Irèn!! Dette var veldig tøffe og veldig triste greier!!! Så godt at du fulgte magefølelsen din og kom deg til dyrlegen. Tenk så vondt han har hatt det. Godt han har en snill mamma og en snill søster Kati!

Vi ønsker dere lykke, lykke til med Balders øye. Vær så snill og hold oss oppdatert.

God bedring Balder!!!!

Nina og Bonnie sa...

Uff og uff. Dette hørtes ikke godt ut, nei. Så bra du fikk reist til dyrlegen.

Det var litt av et apotek du har fått deg. Nå blir det vel masse å følge med på.

God bedring Balder, Charlie hilser også.

Gry Viola og Roxie sa...

Dette var ike noe koselig å høre! Stakar Balder. Godt at du fulgte magefølelsen og reiste til Stord med han.
Litt av et apotek du har til han!!
Håper det går greit med Balder gutten. God bedring til han og Roxie hilser masse til Balder med et nuss på nesa hans!!

Marianne sa...

Å nei Iren...stakkars Balder og stakkars dere! Håper inderlig alt går fint med gutten deres, ser jo ut som om det blir tatt skikkeligt alvorligt da, med alle de medisinene..Balder har nok vært i de beste hender ja! Masse lykke til med gutten!

God Bedring Balder!!

T :-) sa...

Uff og uff, det hørtes ikke noe godt ut :-( Håper virkelig at medisinene virker og at øyet leges fort.
God bedring Balder.

Randi sa...

Huffda...har du sett...stakkars liten. Dette må da være veldig ubehagelig. Har aldri hørt om dette før, godt det finnes medisiner, selv om det var svært mye han trengte, håper han blir frisk og rask igjen.

Luna sa...

huff ja, høres ikke bra ut :(
god bedring til balder!!
suss på nesa fra luna :)

Nøve sa...

Neimen stakkars gutt! Hva dere har vært gjennom idag! Bra at du ikke så det an enda litt, i og med at dere har så tungvindt reiseveg - jeg unner dere bru!!
Håper han forstår at all medisinen er til hans eget beste. Det gjør sikkert innmari vondt . Nei og nei så trist.
God bedring,Balder!

snorredimma sa...

Uff, da Balder - det må ha gjort veldig vondti øyet ditt. Fint at matmor er så oppvakt og ikke så det ann, ja...selv om veien til dyrlegen nok vel var lang og kronglete.

Kjenner til sånn apotek som det der...Snorre hadde et sånn et da han var syk i våres.

God bedring til deg, Balder!!

Laila sa...

Ops. Det høres ganske vondt ut for Balder. Men bra du fikk han til dyrlege.(håper du ikkje fekk det alt for travelt da du skulle avgarde)

Håper at alt går bra med han. Høres ut som han er i de beste hender hos deg.

Ønsker han god bedring.

Hans sa...

Et lite rusk på øyet vet alle at ikke er godt, det der høres ut for å være noen hakk værre. God bedring til deg Balder.

Mira sa...

Stakkars Balder! Typisk at nærmeste dyrlege er vekk reist når du trenger hjelp.
God bedring til Balder.
Klem fra Mira.

Ingun sa...

Uff da. Så vondt for Baldert. Håper det går greit. God bedring!

Torill-e sa...

Å nei - dette var trist og leit for vakre Balder. Tenker han må ha det tøft, stakkars "gutten"

god bedring til Balder
Lykke til

Hilsen
Torill m/fam

Irén sa...

Tusen, tusen hjertelig takk for omtanken til dere alle! Det varmer! Jammen meg en god trøst oppi det hele :-)

Balder boffer og hilser MASSE tilbake til gode hundevenner og tobeinte likeså. Han er en HUND etter oppmerksomhet, vet dere :-)

Nytt innlegg er på gang...

Anonym sa...

Stakkars lille Balder:( Håper han er flink til å ta medisinene sine sånn at han blir fort frisk. Husker når Happy, katten vår, var i slåsskamp med en grevling. Da trodde vi han skulle dø, inkludert dyrlegen. Men han kom tuslende og knasket i seg medisinen sin han. Holdt den bare i hånda. Han skjønte nok at det var det som skulle til. Huff, ikke greit når disse dyra våre blir syke.
Eller så har jeg fått lest meg gjennom de siste innleggene dine. Har endelig landa litt nå så nå er både tiden og lysten her:)
Jeg fikk noen ideer jeg til nisseverkstedet vårt. Så nå må jeg snart i gang med å forberede meg. Vi baker pepperkaker i tillegg vi da. To ting på en gang. Vetikke helt hvor mange vi blir enda heller. Hjertesukk! Synes folk kan gi beskjed jeg da om de kommer eller ikke. De fikk invitasjon for sånn cirka tre uker siden.
Jaja, jeg hører vel fra dem.
Ha en fin kveld videre vennen. Er spent på kalendergaven din jeg:)
God klem fra meg!

Related Posts with Thumbnails