søndag 6. september 2009

Det første snev av høst...

  Fortsatt sommerfrodig, men med et hint av høst.

Etter å ha tilbragt forrige helg på Geilo hvor høsten nok er kommet litt lengre, ser vi nå at noe er på gang her også. Gule høstløv danser i vinden, og bugnende røde rognebær henger i tunge klaser.



Sopp i alle farger og fasonger popper opp både her og der. Sommerblomstene henger med hodene, mens bjørnebærbuskene bugner av glinsende sort bær. I eplehagen henger greinene tungt ned mot bakken.

 Kati sa klart i fra at: 
"Sånn der skal vi iallfall ikke ha til middag!"



 Epletre med "knute"

Sommerepler og vinterepler henger fristende innen rekkevidde for to- og firbeinte. Det er et syn hver høst å se hjorten stå på bakbeina og dunke forbeina oppetter epletrærne. Eplene løsner og ramler ned i hopetall. Til hjorten sin store glede som står og gomler i seg epler så en hører det lang vei... Da er det høst!



Vi har en i familien som virkelig begynner å kvikne til når det blir et mer høstlig drag i luften. Frisk og klar luft, og lavere temperatur.

 Balder på høsttur i skogkanten hjemme i Færavåg.

Ganske riktig; det er Balder som nyter denne årstiden, og bare gleder seg til vinter med is, snø og kulde. Han er ikke Islandsk fårehund for ingenting :-)


Drømmested for Balder. 
Sjekk haugen med greiner og kvister!!!


Denne er helt perfekt! Bare MÅ ha den...



  MÅ ha den!!!

 
Arrghhhh.... kom igjen nå!


Unna vei - her kommer jeg!

  
 Må bare speide litt... 
 (Sjekk munnen)

Det ér et snev at høst i luften, men det er tidlig ennå. Balder er foressten ikke den eneste i familien som trives når det går mot høst. Det er undertegnedes favorittårstid. Den er både kort og intenst flott med alle fargene og den friske luften. En må virkelig nyte den der og da :-)

 
 Ble litt varm jeg, matmor. 
Tror kanskje vi skal gå hjem igjen?

Balder var fornøyd etter å ha lekt seg med greiner og epler, kjeftet på skjor og kråke og mer til. Vi ruslet sammen over jordet tilbake til tunet.
Helgen er snart over for denne gang. Kun timer igjen av denne flotte søndagen i begynnelsen av september. En nydelig dag med blå himmel med skydotter, sval bris og frisk luft og 17 grader. Kan ikke klage da?


Hilsen Irén
***

5 kommentarer:

bestao Wigdis sa...

Hei.
Ja eg tykkjer at eg kjenne at hausten er kommen her og, har vore til doktaren med Hege idag, vinterens første bihulebetennelse.
Til helgi starta hjortajakti og dao mao ho vera friske atte, so me faor kjøt i frysaren.....
Mange flotte bilder som vanlig, da er so kjekt å inn her å følgja med deg og dine;-)
Masse klemmar frå oss.

Gry Viola og Roxie sa...

Hei på dere!
Så fine bilder! Det er så fint å se at Balder er i fin form igjen!!
Balder: Tror snøen kommer tidlig i år!!
Høsten er en fin tid! Bare så synn at det blir fort mørkt og at det er så fuktig i lufta!! Men en kan jo ikke få alt sa bestemor bestandig!!
Ha en fin uke!!

Anonym sa...

Høsten er absolutt min favoritt årstid også. Da får jeg mer energi, lage ordentlig hjemmelaget mat, safte, sylte, kose inne... Og her kunne jeg fortsatt i det uendelige...
Kos for både tobeinte og firbeinte:)
Klem fra meg!

Anonym sa...

Du har mange nydlige bilder;-)

Nøve sa...

Kjempebra at Balder er i sitt ess igjen! Nydelige gutten.

Fine og stemningsfulle bilder du har, som vanlig. Det er store kontraster nå mens grasset fortsatt er irrgrønt. Enorme mengder rogn her også, forresten.

Ha ei fin uke :o)

Related Posts with Thumbnails