mandag 5. april 2010

Bursdagshilsen, og tilbakeblikk: hjemkomst fra Chile for 3 år siden

Vél overstått påske!

5. april er en dag vi gjerne markerer i vår familie. Ikke bare er  det bursdagen til Katherine sin mormor, det er også 3-årsdagen for hjemkomsten til Norge med vår skjønne datter!

Hjertelig til lykke med bursdagen,
mormor-mor-svigermor!!!

(NB! Tillatelse er gitt til å legge ut bildet)
 Katherine med sin kjære mormor, knipset 18. mai 2007 hjemme i Færavåg

I går var vi til Bergen og feiret dobbelbursdag; mor og min niese. Vi storkoste oss sammen, store og små. Morgendagens bursdags"barn", min kjære niese Susanne (30 år i morgen), disket opp deilig middag og knallgode kaker og dessert. Det er ikke fritt for at vi rett og slett trillet hjem igjen i går kveld, hihihi.

Til Susanne: Den lammesteken du laget var helt fantastisk!!!

Katherine knipset i hagen, 6. april 2007. Dagen etter hjemkomst til Norge.
"Onkel" GK hadde pyntet med chilenske flagg, og heist flagget til vi kom hjem :-)

Hilser samtidig til alle dere som på kort varsel stilte på Flesland og tok så hjertelig i mot oss da vi kom hjem fra Chile. 5. april i 2007 var Skjærtorsdag, så vi fikk ikke handlet mat eller noe. Men familie og venner hadde sørget for at kjøleskapet var velfylt, det var fyr på peisen, og vi kunne kose oss med kake om kvelden. Helt fantastisk! Muchas gracias! :-)

 Katherine tester sin nymonterte sandkasse, og vinker så glad
på steinbordet i hagen, 28. april 2007

Hjemreisen fra Chile

Hjemreisen fra Chile ble på en times varsel fremskyndet drøyt to uker, så vi rakk rett og slett ikke å gi beskjed hjem til Norge. Da skulle vi både forberede Katherine på at vi skulle reise om en time, og dusje og pakke ned all bagasjen vår (som var strødd utover en hotelleilighet på 80 m2). Det hører litt mer til historien, men vi legger da ikke alt ut her ;-)

Vi trodde vi skulle få tid til å gi beskjed hjem da vi skulle bytte fly i Paris, men den gang ei. Der var det helt Texas og ville tilstander. Og laaaaaaaaaaaaange køer - som vi måtte snike oss forbi (Hysj!) for å ha sjanse til å komme med flyet til Gardermoen (den eneste muligheten på flere dager. Fulle fly pga påske!). Hadde det ikke vært for et stort reisefølge som kom forsinket fra Cuba hadde vi ikke kommet med flyet vårt. Vi kom frem til gaten 15 minutter etter flyet skulle vært lettet, og ble de siste ombord, så ble gaten stengt bak oss... PUH!

Først da vi kom til Gardermoen, og var heldige nok å få booket plass videre til Flesland, kunne vi ringe hjem og fortelle hvor vi var. Det får meg alltid til å smile når jeg tenker tilbake på telefonsamtalene vi tok da. Det ble liksom veldig stille i andre enden når vi sa hvor vi var. Min søster trodde jeg hadde tørnet helt som ringte mobil fra Chile (det er en smule kostbart). Og helt i sjokk - overrasket og glad - da det trengte inn at vi faktisk var i Norge. Ikke 20. april som var den egentlige returen vår, men 5. april. Attpåtil min mor sin bursdag.

Glimt fra en av telefonsamtalene: 

"Vi forteller hvor vi er..."

......*lang stillhet* ..... 

- i bakgrunnen: 
"Hvem ringer???"

"Det er Steffen, Irén og Kati!!! De er i .... NORGE!?!?!?"

"Hø? E' dokkar i Norge???"

Hehehe!

En superglad Katherine tar lekestativet sitt i bruk etter at pappa Steffen 
og farfar har støpt, snekret og styrt på for å sette det opp :-)

Ikke et øye var tørt da vi kom ned trappen til ankomsthallen på Flesland. Katherine kjente igjen de som sto i hallen og stormet om halsen på tía (tante) Beate. Katherine hilste på mormor for aller første gang med et kjekt: "Hola! molmol!" Ikke så enkelt med de "r-ene" nei :-) Det var mildt sagt deilig å komme hjem etter drøyt 30 timer på reisefot - uten søvn... Bilen vår var blitt kjørt til Flesland, så vi kunne sette oss inn og kjøre sørover etter en liten stopp (som jeg ikke husker) innom hos min søster. 

Katherine sovnet omsider på veien og fikk ikke med seg fergeturen til Tysnes. Hun bråvåknet da vi parkerte på tunet hjemme. "Ah, la casa!" sa hun, og gliste da hun så seg rundt. Kjente seg igjen med en gang og begynte straks å utforske sitt nye hjem. Og resten er historie :-)



PS! 

Vi har hatt litt besøk i påsken. Ikke minst av en annen firbeint; 
skjønne lille Oliver. Innlegg kommer senere i uken ;-)

5 kommentarer:

Gry og Millis blogg sa...

Så utrolig koselig at du skrev om dette Irèn:o) Veldig fint at du deler det med oss synes jeg. Nydelige bilder av en nydelig Kati, også så koselig at familie og venner så til de grader stilte opp når dere kom "litt" før skjema:o)

Nina og Bonnie sa...

Dette var herlig å lese. Og ser på bildene masse lykke!!!! Jeg skjønner godt hvorfor dere feirer denne dagen. Kanskje den største av dem alle??!!

Nøve sa...

Dette gjør bare godt å lese. Dere er så flinke til å ta vare på hverandre :o)
Tenk at Kati har vært hos dere i bare tre år! Tre makelause, begivenhetsrike år,det.
Lykke til med åra som kommer :o)

Marianne sa...

Synes det er så spennende å lese om dette Iren...For en tøff og utroligt flott opplevelse dere har hatt, og som endte i den herligste jenta Kati!..

Blir spennede å høre om Hvem han Oliver er også..nydelig navn iallefall!

Irén sa...

Hei, hei jenter!

Ja, jeg kunne vel nesten skrevet bok om hele prosessen, men enkelte ting holdes nå helst privat :-)

Det blir en del dager en føler for å markere når en har vært gjennom en adopsjonsprosess. Der og da blir den enkelte milepæl til en stor dag underveis i prosessen. Høres kanskje litt "rart" ut for dere som ikke har adoptert kanskje?

Ha en flott dag og uke, jenter. Det nærmer seg Oliver-innlegg ;-)

Related Posts with Thumbnails