søndag 7. desember 2008

Julaften var da lørdag 6. desember - sant!?!?!

Hei på deg! Vet du - i går feiret vi jul her på tunet. Yepp, du leste riktig - i går, selveste lørdag 6. desember 2008. Om vi har tippet helt over? Vel - der er alltid en mulighet, men det har seg sånn at min kjære reiser på jobb i morgen, og returnerer ikke før til neste år!

Når veslejenta (som egentlig begyner å bli rett stor - hele 6 1/2 må vite), sto med tåreblanke øyne og dirrende underleppe... ja da var det vi tok en hurtig avgjørelse om familiejulefeiring lørdag før pappas avreise. Hun ble nemlig knust av tanken på ikke å få feire jul med pappaen også.

Fredag var vi i skogen og hogget juletre. Veldig stas! :-) Huset hoppet rett fra første søndag i advent, med lilla pynt, til fullblods julefeiring i går. Treet står pyntet til trengsel, til stor glede for småpusene Sofus og Sofia. I går spredte duften av pinnekjøtt seg i huset - julemusikken skapte stemning i bakgrunnen mens vi inntok årets pinnekjøtt á la eldhusrøkt lam. Nammm...



Dessert måtte også til såklart: Tradisjonen tro både hjemmelaget karamellpudding og riskrem med nylaget jordbærsaus (fryste bær med sukker kjørt i hurtigmikser = Himmelsk!). Alt dette i godt følge av julebrus og andre flytende godsaker :-)

Når alt dette var vél overstått var det tid for gaver - selvfølgelig! :-) Et lite utvalg pakker til liten og stor. Katherine tok helt av da hun åpnet gaven fra oss: en Frost "Snow Xross". Den sto høøøyt på ønskelisten :-)



"Let it Snow, Let it Snow..."

Jammen vanket det gave fra Balder, Sofus og Sofia også. En stor Hello Kitty-figur hvor hodet er avtagbart og skjuler en badesåpeflaske. Veldig pop! :-)



Klikk gjerne på bildet for å se det større.
Katherine har noen ubetalelige uttrykk på bildene :-)

Hva med dyrene under feiringen? Balder var aktivt med - i kjent stil. Han har fått julegave under treet hvert år med en utvalgt leke i. I år stakk han av med pakken til meg og begynte å åpne den før noen fikk sukk for seg, hihihi... Tydelig at han husker!?





Balder er en Gløgg vofs ;-)

Lurer du på hva pusene holdt på med? Vel - først ble de stresset over hele julestyret med tre og det hele, men de gikk inn i hvilemodus i kurven til Balder - slitne av inntrykk. Først i dag har de begynt å utforske juletreet. Hengende glitter og blanke kuler er veeeldig spennende... Det store spørsmålet er ikke OM treet kommer til å ligge strykeflatt før jul, men NÅR!?!



Sofus (til venstre) og Sofia - herlig søskendupp i kurven.

Rett før leggetid for Katherine i kveld, tente vi lys som seg hør og bør. Adventen er innført på toppen av julestæsjet igjen. Katherine blåste ut fyrstikken etter at vi hadde tent lys samtidig som vi leste høyt fra Inger Hagerups dikt:


Så tenner vi to lys i kveld

to lys for håp og glede.

De står og skinner for seg selv

og oss som er til stede.

Så tenner vi to lys i kveld

to lys for håp og glede.



Ønsker deg som leser dette en fortsatt fin adventstid!



.

1 kommentar:

Marianne sa...

Skjønner godt at dere måtte feire julaften litt tideligere...hva er vel julen for en jentunge uten pappaen sin!?
Det så ut som om hun koste seg veldig....Blir spennede å få referat fra dagen da "treet kantet"!

Related Posts with Thumbnails