mandag 10. november 2008

November...


Hei igjen til deg som svinger innom her! Hellandussen som tiden fyker av gårde. Det var jo nettopp oktober jo! Til helgen er vi jammen midtveis i november. Trøste og bære! (Det sier jeg for jeg har egentlig mange planer for mangt og mye som skal gjøres i goood tid før jul... Hmmm... Vi får se :-)


Som du ser så knipses det rett som det er her på tunet og og nærområdet rundt oss. November er utrolig skiftende - og fascinerende. Synes jeg da :-) Nå er det nok ikke alle som er like opptatt av, eller interesserte i, skystudier og annet. Men de får bare surfe videre. Det er fritt fram.

Se bare her! Utrolig lys og farge på himmelen. En smule truende himmel for å si det mildt...

Da er jo denne morgenrødmen straks bedre - eller hva? :-)


Et aldri så lite panoramabilde - knipset med mobil (som de fleste andre bildene her). Det viser utsikten fra hagen vår. Ikke så verst i grunn.
Regnbuen går visst igjen, men så er det jammen meg et flott syn også da! Har sett regnbuer nesten daglig i det siste :-)

På vei for å hente godjenta som kommer med skolebussen, får vi stadig solen i mot som lager flotte skyggeeffekter.
Balder følger trofast med. En nabo passet ham for noen dager siden. Tilfeldigvis gikk hun tur med ham på den tiden jeg normalt går for å hente skolejenten vår på busstoppet. Gjett hvem som satte seg rett ned ved busstoppet og nektet å gå videre? Riktig! Balder ville vente han. Men godjenta var med meg til by'n, så hun dukket ikke opp med bussen... Stakkars Balder som ventet og ventet... Og stakkars naboen som ble stående til bussen hadde kjørt. Hehe - dyr er "rare" :-)



Begynnelsen av november var riktig så kald. Rimfrosten ligger i tykke lag, og glatt har det vært.

Når frosten kommer er det jammen deilig å kunne rigge seg til med en god bok, like god te og fyr på peisen. Da koser jeg meg :-)
Andre som koser seg når frosten kommer er småfuglene. I alle fall om en passer på å fore dem med rikelig solsikkefrø og meiseboller. De to "rørene" tømmer de på noen timer - for det er _mange_ småfugler her. Den store automaten holder i ca. 2 dager før jeg må fylle på igjen. Men du verden så koselig det er å se det yrende fuglelivet rundt matstasjonen :-) (Da ser jeg bort fra at kattungene iherdig prøver å redusere fuglebestanden når de sitter på lur under matstasjonen...)

Godjenta Kati tar en pust i bakken nå i ettermiddag. Vi var ute for å få litt frisk luft og endte opp med å spille "fotball" med Balder. Kjempegøy!



Et skikkelig spark, og Balder er klar til å redde ballen før den treffer mål (les: triller videre i hagen).

Hagen ja. Ikke mye å skryte av der for tiden. Her er rosene i en siste krampetrekning, og eikebladet går sakte men sikkert tilbake til naturen...

En som bare _eeelsker_ denne årstiden er Balder. Han klarer nesten ikke vente til det blir vinter. Da er han i sitt ess, Islandshund som han er. Her står han og speider etter en ørn som sirklet over gården...



Advarsel! Ikke for sarte sjeler!!!

Vi bor på gård, og feller hjort hver høst. Den siste kollen ble felt for to uker siden. En som følger ivrig med på alle stadier rundt jakt er odelsjenta Kati. Tidlig krøkes som god jeger skal bli tydeligvis. Hun har et helt naturlig forhold til hvor mat (kjøtt) kommer fra. Må legge til at hun var med å sage over ribben her... Rimelig stolt der hun står og skuer ned på verket sitt.


Var ikke dette en fin avrunding for å ønske deg som leser her en fin uke? Uansett, det var sånn det ble ;-)



PS!

Det kommer snart innebilder. Har knipset en del nytt, men ikke fått oversikt og bearbeidet ting enda.


Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails