søndag 27. april 2008

Høyt henger de... - men sure?

Det ble innehelg på meg pga sykdom, men en liten luftetur ut med Balder i ettermiddag ble det. Var rundt og knipset fremdriften i hagen etter siste dagers sol og varme. Kommer sterkt tilbake med det - og en liten Påskelilje-kavalkade. Det er ikke alle påskeliljer som er i favorittkategorien nemlig...

Men tilbake til Balder. Like før vi skulle inn igjen ville Balder ha oppmerksomhet. Ikke noe uvanlig i det (Bortskjemt han??? "Neiiiida" :-) Han kom dragende på en liten bjørkekvist han ville leke med. Jeg kastet noen ganger helt til kvisten ble hengende i en bjørk... Ooops! Det var ikke meningen det. Andre hunder ville gjerne funnet en ny kvist, men ikke godgutten vår nei. Han satte seg til å kjefte på greinen som var akkurat utenfor rekkevidde oppi treet.
Det var bare til å finne mobilkameraet igjen:

Balder tar sats...

Fikk han tak i den tro?


Flink gutt! :-)

fredag 25. april 2008

www.lefdal.com er stedet å handle hvis...

...du som kunde ønsker å oppleve "gleden" over fraværende kundeservice!

Jeg får vel "advare" om at dette innlegget ikke blir særlig positivt... Må bare få ut litt frustrasjon etter at vi den 16. april bestilte en ny kjøkkenventilator fordi vår gamle er kaputt. Legg merke til datoen: 16.04.

I dag er det den 25.04. og fortsatt ingen ventilator som skulle vært levert etter 2-5 dager!!! Kjøpesummen på hele 3589,00 (inkl. frakt) ble trukket fra vår konto mandag den 21.04.! Vi purret pr. telefon den 22.04. og ble lovet tilbakemelding så snart som mulig og senest innen 24 timer (!) - fordi "noe" var skjedd, og kundebehandleren vi snakket med måtte få en annen til å ta saken.

Fikk vi telefon? Niks! Vi purret igjen den 23.04. - etter 27 timer. Hun vi snakket med da skjønte ikke at den forrige vi snakket med hadde gitt oss en svarfrist - fordi "Det opererer vi ikke med!" (!). Nok en gang fikk vi beskjed om at en annen kollega ville ta kontakt med oss - "så snart som mulig, men ikke i dag !". Hva gir dere?? Kundeservice på frysepunktet og litt til! Grrr...

Hva tror dere - fikk vi telefon??? NIKS !!! Vi drøyde det til i dag, 25.04. før vi purret igjen. Ti dager siden bestillingen ble sendt inn, og FEM dager siden "de stakk av med pengene våre"! Gjett hvilket svar jeg fikk fra kundebehandleren:

"Denne ventilatoren ble jo bestilt for lenge siden, og den står med status sendt - for lenge siden!"

Yeah right! Da kunne jeg informere henne om hvor både skap og annet skal stå - for da rant visst begeret over en smule (ehem - men er det rart da?) For ventilatoren er IKKE sendt - fordi det iflg. Lefal "har skjedd noe"!? Hva da liksom? Kunne de ikke bare sagt at Vi fikser dette. Sender dere ny ventilator i dag. Beklager det inntrufne, osv... Neida - ikke mulig - alt for enkelt og kundevennlig...

Men rett skal være rett: Saksbehandleren i dag nullstilte ordren og la inn en ny slik at nå skal vi få tilsendt ventilatoren vår med levering "så snart som mulig! - pluss helgen!" Hvorfor ble ikke dette gjort etter første henvendelse??? Det lurte siste saksbehandler på også (!!!).

Er vi fornøyd? Niks - ikke i det hele tatt - for vi er fortsatt uten ventilator etter å ha ventet i ti dager. Foreløpig siste kundebehandler gjorde litt bedre inntrykk, men det gjenstår å se hva som skjer.

En smule ironi:

Må legge til at i utgangspunktet var vi hos Lefdal Lagunen for å handle den etterhvert berømte ventilatoren. De var utsolgt og anbefalte oss å bestille den via internett fordi det ville gå mye kjappere! Liksom! Tør ikke da tenke på hvor lenge vi hadde måttet vente om vi hadde bestilt den via butikken...

Ikke noe trivelig å lage mat for tiden, for kjøkkenet er dekket av matos, fettet og fælt. Urk! Blir ikke noe nedvasking før vi får... ja akkurat og nemlig: VENTILATOR!!!

Kommer sterkt tilbake med mer - forhåpentlig om hvor godt den virker...


GOD HELG ! :-)

søndag 20. april 2008

Det spirer og gror...


I skrivende stund er det snart midnatt, og tankene flyr etter en koselig og svært solrik helg. Helt fantastisk! Måtte simpelthen ta en liten runde i hagen i dag og knipse litt. Beklageligvis bare MMS, men det blir da bilder det også? :-)

Lubne perleblomster er alltid like vakkert


Denne lille tulipanen her stråler tett ved siden av en formklippet buksbom. Tulipanen er ca. 5 cm høy...
En søt liten sak - yndig rett og slett :-)


Ruteliljer på gang - en enslig plante i hele hagen. Nydelig!





Det ble litt "action" på morgenkvisten: Katherine satte opp et forskrekket ansikt ved frokostbordet i morges. Da løsnet endelig den aller første tannen... Umiddelbart fikk hun problem med å uttale "s"... Småsøt lesping... :-) Onsdag skal vi følge henne til innskriving på skolen. Tenk - hun blir skolejente til høsten. Stort! Da vi snakket om hva vi skal på onsdag, kom det ganske kjapt fra henne: Eg vil ikkje ha sånne lekser! Hmmm... dette lover godt gitt... hehehe.


I tillegg til besøk av små og store to dager på rad, grilling av både pølser og marshmallows (...ummm!), så ble det tid til litt skattejakt - for de som evnt.måtte lure på hvordan det gikk :-) Er ennå ikke ferdig, men ser at der er en del ting som kan bli kjekke å ta i bruk både i hagen og innendørs. Se bare på denne flotte gamle tønnen. Med litt børsting og skrubbing kan den bli et fint "hjørnebord" - eller miniplantebord. Vi får se hva jeg finner ut etterhvert.



Til slutt, et lite bilde av struttende peonknopper... Gleeeder meg til de fyldige knoppene åpner seg med enorme blomsterkroner i dyp, dyyyp rubinrødt... Nydelig!

Med dette ønsker jeg dere alle en riktig fin uke!

Klem fra meg :-)

fredag 18. april 2008

Skattejakt...

Hei, hei :-)

Vet dere - i går lukket jeg opp en dør til det som tidligere ble brukt som "veslehuset" på gården her. Surret rundt ute i hagen, og kom plutselig på at min kjære sa noe i fjor (!) om at der var ting og tang inne i denne "boden". Hmmm... her må utforskes.

Fikk nesten ikke opp døren, for der er stablet nesten til taket. Men - det ser spennende ut!!! I løpet av dagen skal tingene bæres ut i hagen for å utforskes nærmere. Kanskje der skjuler seg en hus- eller hageskatt? Er så spent :-)

Foressten - været tilsier fortsatt uteaktiviteter - det er nydelig og strålende sol ute her vest. Og veslejenta er hjemme fra barnehagen i dag. Rett og slett siden det er planleggingsdag. Men - ikke hadde vi fått det med oss - hverken mannen eller jeg. Det var småfrøkna som ved frokostbordet erklærte at hun ikke skulle i barnehagen i dag. Åh, joda sa vi... Ehem... hehehe... *rødme* ...ikke det nei...

Svinger muligens innom senere med resultatet fra skattejakten - om det blir noe resultat da. Ha en kjempefin dag så lenge - og GOD HELG folkens!

Klem fra smådistré mamma Irén som fortsatt synes at Magnolia er noe av det vakreste som finnes...

onsdag 16. april 2008

Rett og slett en vakker vårdag...

Vestlandet er "av og til" innhyllet i regntunge skyer og det meste føles kanskje bare grått og ikke direkte oppmuntrende - ja, da setter en jammen umåtelig stor pris på dager som denne:


Strålende sol i hele dag. Kun enkelte bomullsdotter av noen skyer som liksom har cruiset av gårde på en alldeles regnfri himmel. *SUKK* O' herlighet! :-)
Akvarellskrinet (!) måtte vike til fordel for klipping av hekk, og mannen i huset har "svingt" motorsagen slik at noen svære eiketrær ikke lenger truer naustet vårt. I det mer huslige hjørnet har klesvasken fått blafre i iskald vind, men i varmende sol. Ikke noe er som duften av sol- og vindtørkede sengklær. Små gleder, folkens - det er det det handler om :-)

Hva morgendagen bringer? Kanskje akvarellskrinet får oppleve å bli åpnet for første gang i siden vi flyttet til Tysnes... Tja, den som venter får se. Må iallefall finne fram kalligrafitusjene. En riktig go'jente jeg er så heldig å være fadder til, skal konfirmeres i nærmeste framtid. Hun har laget innbydelser og bordkort selv. Riktig flott er det blitt, men kalligrafien får jeg æren av å stå for. Så får jeg øvd meg litt til vår egen kjære go'jente skal døpes - sånn tidlig på forsommeren en gang...
Da blir nok bl.a. trammen ved døren pyntet "litt" mer enn slik det står i dag:


Melkespannet hører gården til, med slektsnavnet inngravert og det hele. Trenger en aldri så liten oppussing, så blir det bra. Spannet altså :-) Noe som ikke trenger til forbedring er denne herligheten her. Blomstringen er nok litt på hell, men flotte er de - Snøstjernene - som blomstrer i all sin blå fryd:


"On that note": Hei så lenge :-)

mandag 14. april 2008

Ny uke, nye muligheter

Hei, hei alle sammen! Helgen har gått rykende fort - som vanlig. Spesielt når det blir besøk to dager på rad, og en har delt gode samtaler over minst like god mat (eh, kremt - maten var ikke så verst - men kanskje de andre heller skulle uttale seg om den var virkelig god - ikke jeg som lagde den... hehehe).

Brått er det mandag og en ny uke bare venter på å bli fylt med små og store hendelser. I skrivende stund er det smågrått ute, men ikke verre enn at fuglesangen lyder muntert gjennom vinduet. Koselig :-)

Yepp - små gleder gleder virkelig de - ikke sant? Som synet av Kati som riktig stooorkoser seg i badet (i går kveld). Kan en annet enn å bli glad da? Bare se selv:

Skjønner hva jeg mener? Legg merke til svømmebrillene. Veeeldig viktig å ha på i badekaret. det er riktignok stort, men særlig med svømmetak er det nok ikke så mye rom til... Vel, ok - svømmetak går, men fraspark? Nei der går nok grensen :-)

Som sagt, en ny uke er begynt - på tide å ta den i bruk. Ha en fin dag og uke så lenge. Dukker nok opp med nye innlegg før du aner...

KLEM fra meg

fredag 11. april 2008

"Slipp hybelkaninene fri, det er vår..."

Svinger innom som snarest for å ønske dere alle en riktig god helg!

Mann og barn er på tur (jobb/barnehage), mens Baldergutten og jeg er hjemme. Skal straks i gang med hybelkaninjankt (les: husarbeid). Har egentlig lyst til å lukke døren bak meg, la hus være hus - og bare nyyyte dagen ute - for det er flott vær! Tror nok at Balder skulle ønske det samme. Istedet får han være her med meg, kjefte på støvsugeren, og filleriste moppen etterpå... I grunnen en form for mosjon for han også når han er "med" på hybelkaninjakten på den måten - hehehe...

Skal rundt om kring å svinge fjærkosten også. Ikke fritt for at det blir litt "pels" på disse sakene som pynter opp veggene. Tallerkenhyllen er kjøpt, men fatene er arvegods fra gården her.


Riktig flotte er de - mest fordi affeksjonsverdien er stor, og gårdshistorien blir konkret. Liker spesielt godt det gule/hvite på toppen. Supert å fylle det til randen med deilige druer i herlig fargeblanding - mmmmm...

Bildet som viser litt dårlig her, er en reproduksjon av Bernhard Vogels akvarell. Et fantastisk samspill mellom form og farge. Ja - jeg har veldig lyst til å finne fram akvarellskrinet mitt fra sitt gjemme (Mon hvor nå det kan være...?) Det kribler liksom litt i fingrene etter å skape noe igjen :-)

Ehem - til bare å skulle svinge innom for å ønske dere
alle en riktig god helg, bruker jeg visst ganske mye tid her likevel! On that note - ha en riktig fin dag!

KLEM fra Irén - Watch out, hybelkaniner , her kommer jeg (les: støvsuger/mopp/klut)!

onsdag 9. april 2008

Takknemlighet og glede

Hva med en søt liten Freesia-shot? Sånn for å innlede etter noen dagers bloggtørke... Synd dere ikke kan kjenne den berusende duften som fyller stuen her (Må nesten legge til at der står en stor bukett med hvite Freesia og ferskenfargede roser på spisestuebordet. Derav duften som gjør det til en nesten eterisk opplevelse å befinne seg i stuen).


Så inderlig vakker...


Takknemlighet og glede er noen av følelsene som så langt har preget dagen - fordi:

... vårt etterlengtede barn kom med et strålende smil og smålubne armer og klemte oss godt i morges.

... 5. april kunne vi feire at det er ett år siden vi kom til Norge med Katherine ***


... det i dag er 14 år siden min kjære og jeg forlovet oss (9.4.94) - og giftet oss 1.juli 95.

... det regner ikke :-)

... våren er for fullt i anmarsj.

Kort sagt: NYT ØYEBLIKKET, folkens! Det kommer aldri tilbake!

"Snart" kommer Hortensiaen til å stå i fullt flor i hagen.
I mellomtiden er det herlig å kunne nyte synet av denne blomsterstruttende Hortensiaen som lyser opp på kjøkkenet.




Vissheten om alt dette gode - og mer til - gir ro til sinnet og tankene flyr mens blikket hviler på en aldri så liten "Zen-aktig" lyskilde...

Ha en fin dag!

Klem fra Irén
Related Posts with Thumbnails